2009. szeptember 28.

A magyar celeb nem eszik halat. Sokan a sztárvilágból húst sem esznek, mert az állatok aranyosak, két szemük van. (A halnak is két szeme van, de csúnya és vízben él.) Minden társaságban akad legalább egy híresség, aki valamely alapélelmiszerre allergiás, de legalábbis érzékeny, ám ezt a tényt vendéglátójával nem osztja meg előzetesen. (Az allergiát kiválthatja a gyermekkori trauma miatti elutasítás a paradicsommal vagy a kígyóuborkával szemben.)

Megesik továbbá, hogy a szereplők egyike cukrot, másika édesítőszert nem fogyaszt, előbbi ugyanis hizlal, utóbbi pedig egészségtelen. Így desszert legfeljebb mézzel készíthető nekik, amire azonban bizonyára allergiás az asztalnál valaki. Így célszerű három desszerttel készülni.

Eddig ezekre a megállapításokra jutottam a Vacsoracsata meg a Hal a tortán néhány adását látva. De mindez semmi ahhoz képest, hogy ma kiderült, Marenec Fruzsinának megfájdul a feje a sárgadinnyétől.

Ami azt illeti, újabban alkalmanként főzögetek, sőt, a tévés főzőműsorok mintájára még egy kontesztben is részt vettem.

És az jutott eszembe, Fruzsina, hogy ha te ott lettél volna az estémen, biztosan fejbebaszlak egy sárgadinnyével.